La iniţiativa Conferinţei Române a Superioarelor Majore, pr. Cornel Berea, SVB, a realizat traducerea în limba română a scrisoarea circulară dedicată persoanelor consacrate Bucuraţi-vă. Textul a fost pregătit de Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică şi a fost publicat la 2 februarie 2014 în sărbătoarea Prezentării Domnului.

Scrisoarea cuprinde 16 puncte în care ne este prezentată bucuria pe care persoanele consacrate, şi nu numai, trebuie să o aibă în propovăduirea evangheliei şi în viaţa de zi cu zi. bucurativa

Scrisoarea constă în două părţi îmbogăţite de două imagini biblice: Bucuraţi-vă, veseliţi-vă, tresăltaţi de bucurie (pagina 4) şi Mângâiaţi, mângâiaţi pe poporul meu (pagina 29). Iar în partea finală se pot găsi anumite întrebări ale papei Francisc care vor ajuta la o mai bună reflecţie. “Bucură-te, Mamă a bucuriei” este rugăciunea finală a acestei scrisori.

Această scrisoare este prima dintr-un şir de scrieri care vor urma în drumul de pregătire pentru Anul dedicat Vieţii Consacrate. Reia diferite puncte de reflecţie şi numeroase texte tratate în discursurile papei Francisc cu privire la viaţa consacrată.

sursa: ercis.ro

* * *

Bucuraţi-vă. Cuvinte din magisteriul papei Francisc
Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică, CRSM 2014, 10×18 cm, 52 p., 4 lei

 

Exprimaţi-vă opinia