Luni, 15 septembrie 2014, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria Îndurerată, la Mănăstirea Carmelitană din Ciofliceni (Snagov), 18 preoți din diferite parohii ale Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti, împreună cu Episcopul auxiliar Cornel Damian au început trei zile de exerciții spirituale sub îndrumarea Părintelui Olivo Bosa S.J. exercitii snagov 1

Tema generală propusă de părintele iezuit, pentru preoții dornici de a face o nouă experiență de credință, este o invitație profundă: “Păstorii construiesc comuniunea și comunitatea”. Plecând de la o relație sinceră și vie cu Dumnezeu, preotul reușește să construiască cumuniunea în familia sacerdotală, dar și în parohia unde este păstor.

Cu ajutorul programului zilnic, care cuprinde rugăciunea comună (Laude, Ora medie, Vespere, Sfântul Rozariu și Completoriu), două meditații, Sfânta Liturghie, adorația în fața Preasfântului Sacrament, meditația personală și momentul de “împărtășire”, din fiecare seară, preoții au ocazia excepțională de a se lăsa întăriți, în credința și în misiunea lor, de lucrarea minunată a lui Dumnezeu.

Prima serie de Exerciții Spirituale se va încheia vineri dimineața, 19 septembrie a.c., cu Sfânta Liturghie, dar și cu convingerea că „noi formăm o singură Preoție, Preoția lui Cristos” (Sf. Ioan Paul al II-lea). Numai aceasta ne ajută să reînnoim unitatea între noi și episcopii noștri, și apoi să mărim această unitate în comunitățile noastre.

Pr. Daniel Bulai

Exprimaţi-vă opinia