Triduum ignațian la Satu-Mare

Publicatla 3 August 2014

Toate, spre mai marea slavă și laudă a lui Dumnezeu! Acesta a fost îndemnul care ne-a călăuzit pașii în ultima perioadă.  Magis

Pornind de la sprijinirea celor nevoiași, trecând la găsirea lui Dumnezeu prin exercițiile spirituale ignațiene, sau în munți, în locuri minunate ce ne-au adus aminte de traiul străbunilor noștri, trăind bucuria festivalului tinereții – MAGIS, într-un final ne-am oprit la Satu Mare, unde am și ne-am pregătit pentru sărbătoarea Sfântului Ignațiu de Loyola.

Timp de 3 zile, în Biserica Romano-Catolică Calvaria, care în urmă cu un an a fost încredințată spre păstorire iezuiților din Satu-Mare, am făcut cunoscute credincioșilor din această comunitate cele mai importante trăiri din viața lui Ignațiu, i-am familiarizat cu meditațiile și contemplațiile ignațiene, iar pentru ca totul să fie ”ca la carte”, o parte dintre participanții la activitățile amintite mai sus, au prezentat experiența proprie în legătură cu ele.

Am încheiat acest maraton cu sărbătoarea Sfântului nostru, Ignațiu de Loyola, bucurându-ne de frumoasele experiențe interioare trăite și împărtășite între noi.

Minunate sunt căile Domnului, o pot spune cei care în urma acestor experiențe au ales să se dăruiască în totalitate lui Dumnezeu.

Ia-mi, Doamne, și primește toate ale mele; dă-mi harul Tău și mi-e de ajuns!

Petru Arcana

Exprimaţi-vă opinia