Drumul – Pelerinaj simbolic sub forma unui reculegeri drumul

În perioada 6-8 iunie 2014, la Centrul “Gaudium et Spes” din Traian vor avea loc exerciţii spirituale pentru laici. Adresându-se adulţilor, aceste exerciţii doresc să ajute la trăirea şi împrospătarea trăirii credinţei, fie în familie, fie în afara ei. Momentele de rugăciune şi dialog sunt totdeauna de folos pentru a ne regăsi bucuria de a crede şi de a ne dărui în credinţă.

Predicatorul va fi părintele iezuit Marius Taloş, superiorul regional al iezuiților din România.

Pornind de la pelicula cu acelaşi titlu (2010), încercăm să parcurgem în cele trei zile ale reculegerii un pelerinaj interior. Dacă este inevitabil ca atenţia noastră să fie furată fie asupra frumuseţii peisajului, fie asupra dificultăţilor întâmpinate, este în schimb esenţial să conştientizăm de la bun început două motivaţii majore: De ce vreau să fac acest pelerinaj şi mai ales pentru cine? A propos de un astfel de drum, Mark Twain spunea că, dacă vrei să cunoşti cu adevărat un om, atunci fă o drumeţie cu el. Atunci, cu ajutorul acestui drum simbolic, ne putem descoperi într-o altă lumină, atât pe noi înşine, cât mai ales pe acela care ne este cale, adevăr şi viaţă!

Programul va începe vineri, 6 iunie 2014, cu prezentarea participanţilor la ora 17.00 şi se va termina duminică, 8 iunie 2014, imediat după prânz. Fiecărui participant i se cere o contribuţie de 65 de ron/zi, care include ceea ce este legat de cazare, masă şi conferinţe.

Pentru înscriere: pr. Adrian Fărăoanu (tel. 0734/141320, e-mail: adi.faraoanu@yahoo.com), pr. Cornel Berea (tel. 0727/174499) sau gaudiumetspestraian@gmail.com.

Pr. Claudiu Iştoc

sursa: ercis.ro

Exprimaţi-vă opinia