O Nouă Evanghelizare trebuie să învețe din lucrurile bune și nu prea bune ale Primei Evanghelizări. Provin dintr-o tradiție a Evanghelizării și dintr-o Spiritualitate care încurajează „găsirea lui Dumnezeu în toate lucrurile”.

Mă tem că noi, misionarii, nu am făcut acest lucru cu suficientă profunzime și, astfel, nu am îmbogățit Biserica Universală așa cum s-ar fi așteptat de la noi. Am căutat semne occidentale ale Credinței și Sfințeniei și nu am descoperit cum Dumnezeu era la lucru și în alte popoare. Or, aceasta ne sărăcește pe toți. Fiindcă pierdem din vedere indicii, intuiții și descoperiri de mare însemnătate.

În schimb am putut învăța din trecut și ce anume face efectivă transmiterea Evangheliei: calea smereniei, a conștientizării mărginirii noastre omenești când ne referim la cele duhovnicești, simplitatea mesajuliui, dărnicia și bucuria în recunoașterea Bunătății și a Sfințeniei, viața noastră ca factor de credibilitate, iertare și Împăcare, mesajul Crucii în propria noastră lepădare de sine.

(traducere dupa sjweb.info)

Exprimaţi-vă opinia