La începutul lunii septembrie a.c., părintele Adolfo Nicolas, Superiorul General al Societăţii lui Isus a hotărât transformarea Provinciei Române în Regiune Independentă și l-a numit pe părintele Marius Taloş ca Superior Regional al iezuiţilor din Romania. Sediul administrativ al noii Regiuni Independente este la Cluj, în comunitatea Sfântul Ignațiu de Loyola, Strada Tudor Arghezi, nr.2.

Decretele de înfiinţare ale noii Regiuni Independente şi, respectiv, de numire a primului Superior Regional au intrat în vigoare pe 27 septembrie 2012, aniversarea primei aprobări pontificale a Societăţii lui Isus din anul 1540.

Părintele Marius s-a născut în 1970, a intrat în ordin la vârsta de 25 de ani și a fost hirotonit la Bucureşti în anul 2004.

A colaborat la traducerea în limba română a unor texte de referinţă pentru istoria şi spiritualitatea “Societăţii lui Isus”: Ignaţiu de Loyola, “Istorisirea pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii Spirituale” (Editura Polirom, 2007) şi William Bangert, “Istoria iezuiţilor” (Editura Ars Longa, 2001).

Exprimaţi-vă opinia