Pentru săptămânile ce urmează… joia

Publicatla 7 January 2010

Dragilor dragi,
Dupa cum stiti, am terminat, cu ajutorul lui Vali si al echipei sale, de parcurs saptamana intai a Exercitiilor lui Ignatiu.
E vremea sa ne apucam de cea de a doua. Pentru asta, echipa ce si-a manifestat disponibilitatea este compusa, pana acum, din Sandra, Iuliana si Alexandra. Daca cineva ar dori sa ni se alature, este binevenit. Vom incerca sa punem la cale o intalnire de pregatire si distribuire a materialului ori duminica seara ori intr-una din primele zile ale saptamanii ce urmeaza.

Saptamana a doua a exercitiilor are o gramada de material si vom avea nevoie de cel putin 9 intalniri pentru a o parcurge.
Materialul de ruminat ar fi cam urmatorul:
1. Discernamantul spiritelor I – reguli pentru prima saptamana
2. Discernamantul spiritelor II – reguli pentru saptamana a doua
3. Contemplatia Intruparii
4. Chemarea Regelui Vesnic
5. Contemplatia Nasterii
6. Cumpanirea starilor de viata si meditatia cu Cele doua steaguri
7. Meditatia asupra celor trei perechi de oameni pentru a imbratisa ce e mai bun
8. Meditatia asupra celor trei feluri de uminlinta
9. Reguliele pentru a face alegeri

Daca prima saptamana ne-a purtat prin meandrele iubirii lui Dumnezeu mereu subminate de slabiciunile, defectele si pacatele noastre, cea de-a doua saptamana ne poarta pe drumul asimilarii sentimentelor lui Isus, pentru a putea face alegeri dupa spiritul sau. Este saptamana cu cel mai bogat continut de invatatura spirituala ignatiana. Prin urmare, ar fi de dorit sa mai primim ajutoare pentru aceasta munca. Pe de alta parte, stiti bine ca nu ceea ce va invata profesorii ramane ci ceea ce munciti personal. Chiar si unii dintre cei ce au participat sau au de gand sa participe si la pregatirea celorlalte saptamani sunt bineveniti.

Aici termin pauza de publicitate.
Va multumesc tuturor si astept semne… si minuni.
Mult bine!
Iulian

Exprimaţi-vă opinia