Meditatia zilei

Publicatla 16 February 2021

Marți, 16 februarie 2021

„De ce discutaţi că nu aveţi pâine? Încă nu pricepeţi şi nu înţelegeţi? Aveţi inima împietrită? Aveţi ochi, şi nu vedeţi; aveţi urechi, şi nu auziţi? Şi nu vă aduceţi aminte?” (Marcu 8,17-18)

În fața miracolelor pe care Dumnezeu le înfăptuiește în viețile noastre, în fața binecuvântărilor pe care le revarsă asupra realității noastre zilnice, în fața tuturor celor create în jurul nostru, asemenea discipolilor, rămânem, atât de des, cu inima împietrită, cu ochii închiși. În timp de suferință, ne aducem cu greu aminte de mângâierea prezenței Sale; în timp de luptă, uităm multele victorii pe care El le-a câștigat în numele nostru.

Să deschidem larg inimile noastre, astăzi, înaintea lui Cristos; să-I permitem să transforme împietrirea noastră, să deschidă ochii și urechile noastre. Să ne aducem aminte, la îndemnul Său, de tot ceea ce Domnul a făcut pentru noi. El singur este pacea și împlinirea noastră.

În timpul examenului de conștiință, să mă întreb: obișnuiesc să Îi cer lui Dumnezeu harul de a conștientiza binecuvântarea Lui în viața mea?

Rugăciune

Doamne, dă-mi harul de a privi totul cu ochi noi,de a discerne și deosebi spiritelecare mă ajută să înțeleg semnele timpului,de a savura lucrurile care vin de la tine și de a le da mai departeși altora.Dă-mi claritatea înțelegerii pe care i-ai dat-olui Ignațiu.- Pedro Arrupe SJ

Exprimaţi-vă opinia