CE ESTE MAGIS?

Un cuvânt din latină folosit în spiritualitatea Sfântului Ignațiu de Loyola, pentru a exprima idealul unei vieți în care totul este orientat spre mai marea glorie a lui Dumnezeu (Omnia Ad Majorem Dei Gloria).

O întâlnire anuală a tinerilor care, într-o atmosferă de sărbătoare,  vor să împărtășească bucuriile și problemele lor cu ceilalți, vor să caute cu seriozitate drumul lor în viață, vor să trăiască cu entuziasm și dăruire viața lor, vor MAGIS.

CE TE AȘTEAPTĂ LA MAGIS 2012?

Diferite ateliere de creație care exprimă bogăția și diversitatea vieții: Artă, Bucătărie, Canto, Dans, Ecologie, Expresie artistică, Mass media, Sport.

Momente de rugăciune și celebrări liturgice, jocuri și concursuri, formare culturală și vizite ghidate, momente de împărtășire a experiențelor, etc.

CINE SUNT ORGANIZATORII?

Iezuiții din România împreună cu persoane consacrate și laici de spiritualitate ignațiană.

CINE POATE PARTICIPA?

Tineri și tinere cu vârsta între 16 și 27 de ani.

ÎN CE PERIOADĂ?

De sâmbătă, 21 iulie, ora 16.00 până miercuri, 25 iulie 2012, ora 8.00.

În perioada dinainte și de după MAGIS, există posibilitatea de a participa laACTIVITĂȚILE CORELATE CU MAGIS (vezi rubrica de mai jos).

UNDE ARE LOC ÎNTÂLNIREA?

La Cluj-Napoca, Centrul Spiritual Manresa, str. Tudor Arghezi, nr. 2.

CUM SE AJUNGE ACOLO?

Cu autobuzele care merg spre cartierul Zorilor (de la gară, nr. 35): coborâți la capăt de linie, traversați strada, parcurgeți str. Lunii, str. E. Ionescu și str. Tudor Arghezi, nr. 2.(https://www.iezuiti.ro/cluj/localizare/).

CÂT TREBUIE SĂ PLĂTESC?

Taxa de participare este de 50 RON. Cei cu posibilități financiare mai bune pot oferimai mult. Cei care nu dispun de întreaga sumă să se adreseze organizatorilor. Banii nu trebuie să fie un impediment pentru participare.

CE TREBUIE SĂ ADUC CU MINE?

Sac de dormit, îmbrăcăminte comodă și multă bună dispoziție.

 

 

CUM POT SĂ MĂ ÎNSCRIU?

Trimițând Formularul de înscriere completat până la data de 1 iulie 2012, prin email la adresa: magiscluj2012@gmail.com;

Formular de înscriere

Minorii vor trimite, pe lângă formularul de înscriere, și foaia cu acordul părinților și angajamentul de participare semnate prin poștă la adresa: Centrul Spiritual Manresa, str. Tudor Arghezi, nr. 2, 400363, Cluj Napoca.

Acordul părinților și Angajamentul de participare

ATENȚIE: pentru minori, semnătura părinților este obligatorie pentru participarea la MAGIS!

Informații suplimentare:

Tel: 0740-256546(Iosif Șandoru); 0722-682859 (Trepszker Erika);

Email: magiscluj2012@gmail.com.

 

CARE SUNT ACTIVITĂȚILE CORELATE CU MAGIS?

Exercițiile spirituale de alegere vor avea loc în perioada 13-20 iulie; este o propunere adresată tinerilor între 18-35 de ani care, fiind angajați în mod serios în studiu sau în muncă și având o viață umană solidă și animată de către Duhul Domnului, își pun de ceva timp în mod serios întrebarea: eu la ce sunt chemat? Ce orientare să dau vieții mele? Cum să slujesc mai bine biserica și societatea? Cum să concretizez aspirațiile pe care le port în mine? Cum să trăiesc în armonie şi să colaborez cu planul lui Dumnezeu pentru mine? Informații și înscrieri: Centrul Manresa, Tel: +40744921777.

Tabăra socială va avea loc în perioada 16-20 iulie la Mădăras, județul Satu Mare; este o inițiativă a Asociației Freres România (www.freres.ro) deschisă tinerilor peste 18 ani, care doresc să-și arate solidaritatea cu cei săraci punând la dispoziție timpul șidarurile lor personale pentru a face ceva concret și vizibil în serviciul familiilor sărace de rromi din satul Mădăras. Informații la tel: 0261 7111490745 069712 (Lucian).

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic va avea loc între 25-29 iulie 2012 la Iași. Este deschisă tinerilor între 14-35 de ani. Înscrierile se fac în parohiile de proveniență. Echipa Magis nu organizează transport. Te rugăm, totuși, să ne informezi în Formularul de înscriere dacă ești înscris la INTC.

 

ATENȚIE! PARTICIPAREA LA MAGIS CLUJ 2012 ESTE INDEPENDENTĂ DE PARTICIPAREA LA ORICARE DIN CELELALTE ACTIVITĂȚI CORELATE CU MAGIS. POȚI SĂ TE ÎNSCRII LA UNA, DOUĂ SAU TOATE ACTIVITĂȚILE DESCRISE MAI SUS.

ÎNSCRIERILE LA INTC SE FAC ÎN PAROHIILE DE PROVENIENȚĂ. PARTICIPANȚII LA MAGIS ÎȘI VOR ORGANIZA PE CONT PROPRIU TRANSPORTUL CĂTRE INTCIAȘI.