Pentru identificare la www.iezuiti.ro/wp-admin. Se introduce numele de utilizator şi parola. Dacă aţi uitat-o, nici o problemă, o cereţi de la Aţi pierdut parola?, şi vă va sosi prin email (cele necesare fixării unei noi parole).

Concepte cheie:

  • Paginile: pentru conţinutul “static” (gen Despre, Program, Contact…). La Iezuiti.ro paginile mari sunt accesibile din meniu. Subpaginile (acolo unde există), se accesează din pagini în care sunt referite ca link. O pagină adăugată nu se reflectă imediat în meniu. Şi nici altundeva. Dacă se doreşte să fie găsită în meniu se comunică administratorului 2, iar dacă se doreşte să fie altcumva accesibilă se pune un link spre ea (ex: în pagina Activităţi se poate pune un link spre o altă pagină, o subpagină a primeia, intitulată Activităţi în aer liber).
  • Articolele: pentru conţinutul dinamic (gen ştirile din viaţa comunităţii). Acestea se pun – de musai! – pe categorii. Cum se publică, cum apar! Se pot publica în avans şi atunci nu apar decât la momentul specificat.

Publicarea unui articol (ştire) se face de la Articole, Adaugă (meniul din stânga, în interfaţa de administrare) sau direct de la Articol nou (din lista derulantă din dreapta-sus, tot în interfaţa de administrare).

Publicarea unei pagini se face de la Pagini, Adaugă (meniul din stânga, în interfaţa de administrare) sau direct de la Pagină nou (din lista derulantă din dreapta-sus, tot în interfaţa de administrare).

Publicare elegantă se poate face şi cu programe precum Windows Live Writer. E un program gratuit, oferit de Microsoft, în pachetul Live. Dacă nu vă interesează alte aplicaţii, debifaţi la instalare! Important e să rămână Windows Live Writer. Acesta, la lansare, cere configurarea contului. Alegeţi (ceva de genul, nu reţin exact) Alt blog, indicaţi adresa lui (www.iezuiti.ro), numele de utilizator şi parola de pe Iezuiti.ro, iar apoi când zice că vrea să publice ceva, spuneţi-i “nu”. După aceasta veţi putea publica cu uşurinţă pe Iezuiti.ro dintr-o interfaţă ce nu necesită prea mult timp pentru adaptare, obişnuire.