Meditația zilei

Publicatla 27 October 2021

Miercuri, 27 Octombrie 2021

„[…] Și vor veni de la răsărit și de la apus, de la miazănoapte și de la miazăzi și vor fi așezați la masă în împărăția lui Dumnezeu. Și, iată, unii dintre cei din urmă vor fi primii, iar unii dintre primii vor fi ultimii!” (Lc 13, 29-30)

De multe ori s-a întâmplat ca Isus, în timp ce învăța poporul trecând prin cetăți și sate, să fie întrerupt și/sau încercat de diverse întrebări. Dacă nu este încifrat într-o parabolă, atunci cu siguranță cuvântul lui Dumnezeu poate căpăta o nuanță tranșantă, fiind (posibil) greu de urmat. Poate că din acest aparent sentiment al neputinței modelării vieții după indicațiile lui Isus – apare și întrebarea: „Doamne, sunt puțini cei mântuiți?”.

Răspunsul nu implică o confirmare/infirmare, ci un îndemn care ne invită la o veghe spirituală. Așadar, să ne străduim să fim cât mai aproape de această poartă îngustă pentru ca într-o bună zi să fim „așezați la masă în împărăția lui Dumnezeu”. Mă pot imagina astăzi în fața unei porți închise, strigând: Stăpâne, deschide-mi! .

În viața de zi cu zi, ce eforturi (doresc) depun pentru a fi mai aproape de inima lui Dumnezeu, avându-L ca îndrumător pe Isus, „primul născut între mulți frați”? (Rom 8,29)

Rugăciune Mă rog, O Stăpâne,ca flăcările iaduluisă nu mă atingă nici pe minenici pe vreunul din cei pe care-i iubescși chiar să nu atingă pe nimeni.(Și știu, Dumnezeul meu,că vei ierta această rugăciune îndrăzneață.) – Pierre Teilhard de Chardin SJ

43434 Comments13 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia