Meditația zilei

Publicatla 25 October 2021

Luni 25 octombrie 2021

«Eşti dezlegat(ă) de neputința ta!» (Lc, 13, 12b)

Oare de câte ori în viață nu ne-am confruntat cu propriile noastre limite! Am încercat de multe ori să luptăm împotriva lor, alteori să le ignorăm, în alte situații să ne revoltăm poate…dar n-am rezolvat cine știe ce. Este parcă o realitate aflată într-o ciudată simbioză cu noi: oriunde am fugi, aceasta ne trage de guler spunându-ne «Prezent!». Isus a întâlnit o dată o femeie gârbovită, nu neapărat de ani, cât mai ales de problemele de sănătate ce le avea: nu-și vedea interlocutorul, ci poate doar încălțările sale și praful de pe drum, fiind atât de tare adusă de spate…

Văd un Isus sensibil la durerea și la neputința omului, a fiecăruia dintre noi. Intrând în zi de sărbătoare în sinagogă a văzut-o pe această femeie bolnavă și a vindecat-o, dezlegând-o de neputința ei. A fost cea mai frumoasă zi din viața ei pentru că atunci este adevărata sărbătoare, când s-a simțit eliberată de blocajul bolii sale și i-a putut vedea pe ceilalți, s-a putut uita în ochii lor, experimentând o bucurie a întâlnirii celuilat, dar mai ales a lui Isus.

Care este neputința mea pe care o duc într-un silențiu al resemnării zi de zi? Cred că vorbele Domnului Isus spuse odinioară femeii gârbove mi se pot adresa și mie?

Isuse, eliberează-mă te rog, de dorinţa de a avea cu orice preț controlul asupra vieţii mele. Am nevoie de ajutor pentru a fi vindecat. Ajută-mă să renunţ la nevoia încăpăţânată de a păstra puterea, pentru a intra tot mai mult în contact cu Tine, cel care ai puterea de a mă vindeca şi de a mă călăuzi. (după Henry J.M.Nouwen)

Exprimaţi-vă opinia