Meditația zilei

Publicatla 30 March 2021

Luni, 29 martie 2021 Săptămâna Sfântă

Ps 26, 1: Domnul este lumina şi mântuirea mea, de cine mă voi teme? Domnul este apărătorul vieţii mele, de cine mă voi înfricoşa?

De multe ori în Sfânta Scriptură Domnul Dumnezeu este numit Lumina, însăși Lumina, nu o lumină oarecare, despre care Sfântul Ioan a ajuns să afirme că lumina mea/ta poate deveni întuneric, atunci când ai impresia că îl iubești pe Domnul, dar pe aproapele tău nu. Psalmul de astăzi exprimă una dintre cele mai frumoase pagini ale încredințării omului în mâinile lui Dumnezeu. Dar nu cu o pasivitate leneșă, ci cu o seninătate căutată prin voință. Cu toții am avut de depășit în viață multe «hopuri», care nu întotdeauna au fost floare la ureche. Și totuși dacă ne uităm în spate vedem cum Domnul, lumina și mântuirea noastră și-a manifestat puterea sa.

Prezența lui Dumnezeu în luptele noastre de fiecare zi se manifestă prin curajul și încrederea pe care o primim, atunci când ne încredințăm Lui, pentru că de la El coboară «toată darea cea bună și tot darul desăvârșit», cum spune apostolul Iacob. Îndemnul psalmistului este acela de încurajare, de descrețire a frunții, urmând cuvintele sale atât de irezistibile: «fii tare, întăreşte-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!» (Ps 26, 14).

Ce am trăit atunci când m-am încredințat în întregime Domnului într-o situație dificilă?

Rugăciune: «Lumină blândă, condu-mă în beznă.Condu-mă Tu!E-ntuneric, departe-s de casă.Condu-mă Tu!Condu-mi pasul; nu cer mai mult Doamne.Atât doar vreau, un pas îmi ajunge». (John Henry Newman)

63634 Comments15 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia