Curs biblic la Centrul Spiritual Manresa

Publicatla 13 March 2021

Pagini alese din Cartea Exodului

În orice generație, fiecare trebuie să se considere pe sine ca fiind unul care a ieșit din Egipt (Haggadah de Paște)

Perioada: între 5 iulie, ora 9.00 și 10 iulie, ora 20.00.

Modalitatea: în funcție de condițiile legale impuse de autorități, încercăm să ținem cursul cu prezența fizică a participanților.

Vom transmite întâlnirile și pe platforma Zoom.

Destinatari: persoane de orice vârstă interesate să aprofundeze cunoașterea Bibliei.

Numărul de locuri: maxim 20, dintre care 15 persoane pot opta pentru cazare internă și 5 persoane pot veni la conferințe ca vizitatori externi.

NB. Din cauza crizei Covid-19, participanții sunt sfătuiți să evite ieșirile în oraș pe perioada cursului.

Taxa de participare: 90 lei/zi. Taxa include cazarea și trei mese pe zi. Sunt acceptate oferte în funcție de posibilități.

Limba: română.

Perioada de înscrieri: 1 mai – 1 iulie 2021.

Coordonatori:

Pr. Iosif Șandoru SJ, biblist.

Mod de desfășurare:  în fiecare zi sunt prevăzute momente de lectură comentată a unor texte alese,  momente de rugăciune și reflecție personală, urmate de împărtășire în grupuri mici și în plen.

Descriere:

Cartea Exodului – în ebraică «Sefer shemôt», «Cartea numelor» – este a doua carte a Bibliei. În timp ce Geneza ne vorbește despre începuturile absolute ale omenirii, Exodul povestește eliberarea Israelului din sclavia Egiptului (Ex 1-15), dar și întâlnirea poporului cu Dumnezeul părinților în deșert (Ex 15-18), darul Legii și al Legământului (19-24) și construirea Arcei Alianței (35-40). Carte fundamentală despre întâlnirea cu Dumnezeul cel viu, «Cel Care Este», dar și despre experiența de eliberare pe care o aduce oamenilor din toate timpurile și locurile. Evenimentul Exodului are o valoare de model pentru orice alt act de eliberare povestit în Scriptură sau „scris” în viețile noastre.

Informații și înscrieri prin:
+ Formular online: https://forms.gle/AUdWbPL68QJ4Yuob9

+ Email: centrulmanresa@iezuiti.ro;

+ Telefon: 0264-406.469 (Sr. Elena).

Exprimaţi-vă opinia