Meditația zilei

Publicatla 24 February 2021

Miercuri, 24 februarie 2021

Iona 3,1-10; Luca 11,29-32 « Căci aşa cum Iona a devenit un semn pentru niniviteni, tot aşa va fi Fiul Omului pentru această generaţie. »

Auzim adesea zicându-se că viața este efemeră… Dar ce-ai zice dacă am inversa puțin rolurile și astăzi ai fi tu cel efemer ? A fi efemer înseamnă a avea o atitudine liniștită față de lume, a juca rolul care-ți aparține fără a te contopi cu acesta. O astfel de privire ne amintește faptul că viața pe pământ e doar o călătorie, dar sufletul nostru își are propriu parcurs, și este într-o permanentă conexiune cu Dumnezeu. Prin Cuvânt, Dumnezeu ne eliberează de păcat și de ignoranță.

El ne oferă semne mereu care să ne ajute să avem o atitudine efemeră, superioară, asupra acestei vieți pământești, pentru a ne putea ocupa de misiunea, scopul pentru care suntem de fapt pe acest Pământ.

Dumnezeu ne avertizeaza pentru binele nostru, și ne arată drumul care ne duce mai aproape de el, dar tu câtă atenție oferi încercărilor Sale de a te călăuzi ?

Rugăciune

Doamne, dă-mi harul de a privi totul cu ochi noi,de a discerne și deosebi spiritelecare mă ajută să înțeleg semnele timpului,de a savura lucrurile care vin de la tine și de a le da mai departeși altora.Dă-mi claritatea înțelegerii pe care i-ai dat-o lui Ignațiu.

Exprimaţi-vă opinia