Meditația zilei

Publicatla 18 February 2021

Joi, 18 februarie 2021

Lc 9,23: „Dacă cineva vrea să vină după mine…”

La începutul Postului Mare, Isus ne adresează fiecăruia, în mod personal, invitația la convertire, iar noi, ascultându-L, ne asumăm în mod liber această chemare, predispunându-ne inima la ascultare și împlinindu-ne îndatoririle cotidiene sub privirea Lui. Reflectând asupra stării de viață la care am fost chemat/ă, încerc să văd care este locul meu în urmarea lui Isus.

Un creștin sau un ucenic știe că nu este niciodată singur și că Isus a intrat în orice realitate a vieții umane și a experimentat-o. În acest timp de har al Postului Mare, aș putea să acord o mai mare atenție vieții de rugăciune și relațiilor mele cu ceilalți. Privindu-L pe Isus răstignit, să-mi amintesc perspectiva din care trebuie să fac tot ceea ce fac, iar El să fie sursa mea de energie și de motivație.

Înaintea Lui, mă pot întreba: ce anume vreau să fac pentru Cristos în acest timp de har care tocmai a început?

Rugăciune

O, Dumnezeule, îmi doresc ca de azi înaintesă devin primul om conștientde tot ceea ce lumea iubește, caută și pătimește. Vreau ca eu să fiu primul care caută, empatizează și suferă primul care se deschide și se sacrifică pentru a deveni mai umanmai nobil pe pământ decât oricare dintre slujitorii lumii.

Pierre Teilhard de Chardin SJ

Exprimaţi-vă opinia