Meditația zilei

Publicatla 19 January 2021

Marți, 19 ianuarie 2021

„Pe aceasta [speranța] o avem ca o ancoră a sufletului, sigură şi puternică, ce pătrunde dincolo de catapeteasmă, unde a intrat pentru noi, ca premergător, Isus, devenit pentru veşnicie mare preot, după rânduiala lui Melchisedec.” (Evrei 6,19-20)Cea dintâi lectură și Psalmul zilei de azi ne vorbesc despre speranță, una dintre virtuțile teologale, alături de credință și iubire, și unul dintre semnele distinctive ale creștinului. Trecând prin lume, noi purtăm în suflet această „ancoră sigură și puternică”, minunata speranță a vieții veșnice, a noului legământ înfăptuit de Cristos.

În viața de zi cu zi, dincolo de tumultul neliniștit al lumii, speranța este o realitate spirituală care susține inimile noastre. Ele tânjesc pentru ceva mai mult fiindcă suntem creați pentru ceva mai mult. Mărturisind speranța în Cristos Înviat, să trecem prin lume unind orice trăire a noastră cu jertfa Sa.

În trăirile mele cotidiene, în încercările mele, obișnuiesc să cer harul unei speranțe puternice?

Act de Speranță și Încredere în Dumnezeu (fragment)

Dumnezeul meu, cred cu tărie că tu te îngrijești de toți cei care speră în tineși că nu avem nevoie de nimicatunci când ne bazăm pe tine în toate lucrurile. Așadar sunt decis ca pe viitor…să-mi arunc toate grijile asupra ta…Oamenii mă pot văduvi de lucrurile lumești și de rang. Boala îmi poate diminua putereași mijloacele prin care să te slujesc.S-ar putea chiar să pun în pericol relația noastră prin păcat, dar speranța nu mă va părăsi în veci.O voi păstra până în ultima clipă a vieții mele,iar puterile iadului vor încerca în zadarsă mi-o fure. Fie ca alții să caute bucuria în bogățiile și talentele lor. Fie ca ei să creadă în puritatea vieții proprii, în severitatea mortificațiilor lor, în numărul mare al faptelor bune, în entuziasmul rugăciunii lor,cât despre mine, Stânca și Refugiul meu,încrederea mea în tine mă umple de speranță. Pentru că tu, Divinul meu Părinte,doar tu m-ai statornicit în speranță.- Sf. Claudiu La Colombière SJ

81You and 80 others7 Comments20 SharesLikeCommentShare

Exprimaţi-vă opinia