Meditația zilei

Publicatla 30 December 2020

Miercuri, 30 decembrie 2020

Luca 2, 36-40, Ps 95 „Fiind prezentă şi ea, îl mărturisea pe Dumnezeu şi vorbea despre copil tuturor celor care aşteptau eliberarea Ierusalimului”

După 84 de ani, profetesa Ana, a fost binecuvântată să-l cunoască pe micul Isus, păstrându-și speranța și credința în tot acest timp, împodobindu-și templul sufletului său prin post și rugăciune pentru această întâlnire. Pentru Dumnezeu nu ești niciodată prea bătrân sau prea tânăr, prea păcătos sau prea evlavios pentru a veni în inima ta și odată cu venirea sa în lume niciun moment al vieții tale nu este mai potrivit de a te întâlni cu El decât în prezent.

Întâlnirea Anei cu pruncul Isus a născut multă bucurie în sufletul ei, iar această bucurie a împărtășit-o și altora, vorbindu-le celor ce îl așteptau pe Mântuitor cu multă însuflețire despre acesta.

Ce se naște în tine la întâlnirea cu micul Isus?

Rugăciune

Să se bucure cerurile şi să se veselească pământul! Daţi Domnului, voi, familiile popoarelor, daţi Domnului mărire şi putere! Daţi Domnului gloria numelui său! Aduceţi ofrande de laudă şi intraţi în lăcaşurile lui! Prosternaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi în podoabe sfinte; dansaţi înaintea lui, toţi locuitorii pământului! Spuneţi printre neamuri: „Domnul stăpâneşte!” El a stabilit pământul pe temelii solide, ca să nu se clatine; el va judeca popoarele cu dreptate.

Exprimaţi-vă opinia