Meditația zilei

Publicatla 18 December 2020

Vineri, 18 decembrie 2020

Ier 23,5-8; Ps 71; Mt 1,18-24 „Iată, fecioara va zămisli şi va naşte un fiu şi îi vor pune numele Emanuel”, care, tradus, înseamnă: „Dumnezeu-cu-noi”.

Mt 1,23 Iosif primește în vis mesajul îngerului care îl asigură că fiul pe care îl purta Maria era Mântuitorul, copilul promis, ce avea să elibereze lumea de păcate. Împreună cu Maria, Iosif a avut un rol esențial în istoria mântuirii. „Da”-ul său a fost exprimat prin obediență, tăcere și acceptare. Împreună cu Iosif suntem invitați să acceptăm situațiile provocatoare din viață prin credință.

Am curajul să risc și să zic „da” la chemarea Tatălui?

Rugăciune

Sfinte Iosif învață-ne cum să spunem „da” și apoisă mergem alături de Isus și Mariape calea simplității, iubirii și a credinței.Învață-ne să credem că fiecare persoană e prețioasă, esențială și necesară planului divin.Arată-ne cum să ne comportăm în atâtea situațiiimprevizibile și tulburi.Dacă în viață suntem nevoiți să stăm în umbră,arată-ne cum să privim la steaua păcii, Isus.Fii tatăl celor care nu au pe cine numi „tată”,primește-ne și pe noi ca fii adoptivi șicondu-ne la Tatăl împreună cu Maria, mama noastră.

Exprimaţi-vă opinia