Editura “Pauline”: Două cărţi noi

Publicatla 17 October 2020

La Editura “Pauline” au apărut recent cărţile Castitate fără pudoare. Ce este, cum o trăim, cum ne vindecă, scrisă de pr. Giuseppe Forlai, şi Să ne naştem din nou. Un itinerar de vindecare interioară, de pr. Gaetano Piccolo.

*

Cartea Castitate fără pudoare. Ce este, cum o trăim, cum ne vindecă, scrisă de pr. Giuseppe Forlai şi tradusă de Mihaela Voicu, apare în colecţia “Spiritualitatea cotidianului”, în formatul 13×20 cm, are 88 pagini, ISBN 978-973-1967-64-6, şi poate fi procurată de la Librăria Pauline (libraria.pauline.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 13 lei.

Astăzi, castitatea creştină nu mai este considerată o valoare; cu toate acestea, ea este, alături de acceptarea morţii, unul dintre puţinele moduri de a rămâne persoane şi de a rezista marketingului. Inspirându-se mai cu seamă din părinţii monahi, pr. Giuseppe Forlai doreşte să dea glas nevoii “fără pudoare” de castitate evanghelică pe care o resimte societatea noastră post-umană.

Când te gândeşti la castitate, ai putea fi cuprins de un sentiment de spaimă: nu e pentru mine! Nu voi reuşi niciodată! Autorul cărţii ne asigură că în acest domeniu nu există supereroi. Numai Dumnezeu te va face capabil de ceea ce tu nici nu îndrăzneşti să speri. Ioan Scărarul spunea: “Dacă-i oferi Domnului slăbiciunea firii tale, recunoscându-ţi neputinţa, fără să-ţi dai seama, vei primi darul castităţii”.

Vigilenţa asupra gândurilor, păzirea privirii, consecinţele desfrâului, sexualitatea şi starea sufletească, îndrumarea spirituală, castitatea şi cuvântul lui Dumnezeu, trupul ca templu al Domnului, strategia Celui Rău în privinţa desfrâului, rugăciunea lui Isus ca remediu al dezordinilor sexuale sunt câteva dintre temele pe care Forlai ni le propune în această carte.

Acest text se adresează unui evantai larg de cititori: adolescenţilor, tinerilor, logodnicilor, celor căsătoriţi, văduvilor şi persoanelor care au îmbrăţişat sfaturile evanghelice.

Oricare ar fi situaţia în care te afli, castitatea nu mortifică existenţa. Autorul vieţii nu ia nimic din ceea ce dăruieşte şi, dacă uneori pare că o face, e doar pentru a ne obişnui cu daruri şi mai mari.

*

Cartea Să ne naştem din nou. Un itinerar de vindecare interioară, scrisă de pr. Gaetano Piccolo şi tradusă de Luminiţa Cosma, apare în colecţia “A trăi ca protagonişti”, în formatul 13×20 cm, are 88 pagini, ISBN 978-973-1967-63-9, şi poate fi procurată de la Librăria Pauline (libraria.pauline.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 13 lei.

Fiecare dintre noi, în mod inevitabil, poartă în spate o istorie rănită, însă putem să ne ridicăm din nou şi să mergem mai departe. Evanghelia ne anunţă o veste bună: viaţa poate reîncepe, putem să ne naştem din nou. Chiar dacă am experimentat drama, moartea, suferinţa, aceste evenimente nu pot avea ultimul cuvânt. Noi suntem făcuţi pentru a trăi! Ceea ce contează este să nu rămânem nemişcaţi şi să ştim că un drum nou este mereu posibil.

Autorul cărţii, pr. Gaetano Piccolo, propune un parcurs foarte actual de “renaştere” în nouă paşi: un itinerar spiritual pentru a relua în mâini propria viaţă, chiar şi atunci când suntem răniţi şi lipsiţi de speranţă.

De-a lungul acestor paşi, autorul ne ajută să reflectăm asupra unor întrebări fundamentale. Ne aflăm într-adevăr acolo unde am vrea să fim? Ce ne reţine să ne continuăm drumul? Cum să ieşim din situaţiile noastre de moarte? Cum să ne eliberăm de rolurile în care ne simţim încătuşaţi? Ce ne dorim cu adevărat? Cum am reacţionat faţă de propriile răni? Ne este frică de schimbare? Cum să regăsim un nou sens pentru viaţa noastră?

Drumul spiritual propus de autor este o oportunitate pentru a fi vigilenţi, conştienţi pentru a recunoaşte unde ne aflăm acum. Şi, plecând de la acest moment, să decidem ce pas să facem.

Textul are un stil direct şi vioi, iar pr. Gaetano însoţeşte cititorul cu simplitate, condimentând reflecţiile pe care le face cu episoade biblice, experienţe personale şi poveşti.

Un drum potrivit pentru toţi şi pentru orice moment al vieţii, dar gândit, în mod special, pentru cei care se simt neîncrezători, blocaţi, lipsiţi de speranţă sau care trăiesc o criză profundă.

Sr. Paula Burcă, FSP

* * *

Castitate fără pudoare. Ce este, cum o trăim, cum ne vindecă
Pr. Giuseppe Forlai, Ed. “Pauline”, 2020, ISBN 978-973-1967-64-6, 13×20 cm, 88 p., 13 lei

Să ne naştem din nou. Un itinerar de vindecare interioară
Pr. Gaetano Piccolo, Ed. “Pauline”, 2020, ISBN 978-973-1967-63-9, 13×20 cm, 88 p., 13 lei

Exprimaţi-vă opinia