Şi în acest an, Acţiunea Catolică “Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi propune tinerilor un itinerar spiritual individual pentru a trăi cu o mai mare profunzime timpul Adventului şi al Crăciunului.

“O ancoră pentru inima mea” este propunerea pe care echipa formativă o face tinerilor membri din întreaga dieceză şi tuturor celor interesaţi să aibă grijă deosebită de pregătirea lor pentru primirea Pruncuşorului.

Păstrând elemente din propunerile trecute, şi de această dată materialul are o structură clară şi uşor de parcurs. Acesta se deschide în fiecare zi cu Evanghelia zilei. Reflecţia la textul biblic este realizată de un asistent spiritual. Îndemnul zilei adresat celui care a pornit la acest drum de pregătire este luat din Noul Testament, din Faptele Apostolilor şi Scrisori. Itinerarul se încheie cu o rugăciune scrisă de un tânăr, pentru tineri.

Itinerarul este disponibil la această adresă: https://itinerar-advent2018.blogspot.com.

O noutate în acest an o reprezintă aplicaţia pentru mobil Itinerarii spirituale (deocamdată disponibilă doar în Magazinul Google) care doreşte să aducă această propunere mai aproape de tineri şi mai accesibilă. Astfel, cei care operează pe sistem Android pot descărca această aplicaţie (de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=itinerarii.spirituale) şi păstra la îndemână materialul pregătit special pentru ei. Informaţiile apar zilnic, cu o seară înainte, putând fi consultate în aplicaţie la prima accesare. Pentru actualizare şi o funcţionare corespunzătoare, este necesară conexiunea la internet (Wi-Fi sau date mobile).

Raluca Cocut

 

Exprimaţi-vă opinia