Imagine din orașul iranian Pole-Zahab, în urma cutremurului de pământ de duminică, 12 noiembrie 2017 – EPA

14/11/2017 10:37
14 noiembrie 2017. Papa Francisc și-a exprimat profunda întristare pentru victimele cutremurului de pământ care a avut loc duminică seara în Irak, la graniţa cu Iranul. Pontiful a transmis celor două țări o dublă telegramă, semnată de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, în care “își exprimă profunda întristare și apropierea față de toate victimele acestei tragedii”. De asemenea, transmițând condoleanțe tuturor persoanelor care au pierdut pe cineva drag, Sfântul Părinte asigură de rugăciunea sa pentru victime, pe care le încredințează Milostivirii Atotputernicului, invocând binecuvântarea divină asupra celor răniți și asupra autorităților implicare în operațiunile de salvare.

Potrivit bilanțului provizoriu, peste 400 de oameni au murit, iar aproximativ 7.000 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,3 grade care a afectat regiunea muntoasă de la graniţa dintre Iran şi Irak.

În urma dezastrului, asociația Caritas din Italia pune la punct un program de intervenții pentru a răspunde rapid și eficient la situația de criză umanitară din regiunile afectate ale celor două țări. Activă de mai multe decenii în Iran și Irak,  prin intermediul Bisericii locale, asociația Caritas și-a concentrat atenția în ultimii ani asupra unor proiecte de dezvoltare și de ajutor social.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia