Luni, 10 aprilie, în cursul după-amiezii, papa Francisc s-a întâlnit în sala adiacentă Aulei Paul al VI-lea cu un grup de copii internați la Spitalul de pediatrie ‘Bambino Gesù’ din Roma

11 aprilie 2017. Luni, 10 aprilie, în cursul după-amiezii, papa Francisc s-a întâlnit în sala adiacentă Aulei Paul al VI-lea cu un grup de copii internați la Spitalul de pediatrie ‘Bambino Gesù’ din Roma, însoțiți de părinții lor și de medicii care se îngrijesc de ei.

Cu vârste între 5 și 18 ani, copiii și adolescenții care l-au întâlnit pe papa Francisc sunt protagoniștii unui serial de televiziune produs și difuzat de Televiziunea italiană Rai, intitulat “Copiii de la Bambino Gesù”. La întâlnire a fost prezentă, totodată, președinta spitalului, doamna Mariella Enoc și directorul canalului național de televiziune – Rai – Antonio Campo Dall’Orto.

Papa Francisc a avut un dialog cu adolescenții și copiii care i-au mulțumit pontifului pentru forța și speranța pe care le insuflă.La rândul său, Sfântul Părinte le-a mulțumit pentru darul primit: o serie de fotografii și o carte cu dedicație…conținând istoriile de viață ale micuților pacienți:

Papa Francisc: «Sunt numeroase istorii. Fiecare dintre voi este o istorie: nu doar copii cu afecțiuni medicale, dar și medici, asistenți medicali, vizitatori, familii. Vă voi spune două lucruri care-mi vin acum în minte: pe unul l-am observat când m-ați vizitat pe 15 decembrie. Vă salutam, iar doamna doctor Enoc, care vă însoțea, v-a prezentat pe fiecare în parte, pronunțându-vă numele. Știa numele fiecăruia dintre voi și suferința cu care se luptă fiecare în parte. Știa și ce anume se petrece în viața fiecăruia, iar eu am perceput – și din ceea ce mi-ați istorisit și voi – că Bambino Gesù este mai curând o familie decât un spital. Înainte de a numi boala de care suferea fiecare în parte, directoarea a spus numele fiecăruia, vorbind despre persoană și abia apoi era menționată situația medicală, aproape în treacăt. Aceasta înseamnă a fi familie.»

Sfântul Părinte a menționat și alte detalii care l-au condus la concluzia că, înainte de a fi un spital, Bambino Gesù este o familie, evidențiind umanitatea care oglindește identitatea catolică a spitalului:
Papa Francisc: «Este un spital catolic și, pentru a fi catolic, trebuie să fii în primul rând uman iar voi, azi, dați mărturie de umanitate. Vă rog, mergeți mai departe pe această cale și creșteți tot mai mult pe această cale.»

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia