06.04.2017, Vatican (Catholica) – Papa Francisc va spăla picioarele deținuților din închisoarea Paliano, de la sud de Roma, în timpul Liturghiei Cinei Domnului din Joia Sfântă. Vaticanul a anunțat astăzi că Pontiful va merge la acest penitenciar în după-masa zilei de 13 aprilie, pentru o vizită privată și pentru celebrarea Liturghiei ce amintește de Cina cea de Taină pe care Domnul nostru Isus Cristos a avut-o cu discipolii Săi în ziua dinaintea răstignirii Sale.

Sfântul Părinte a început tradiția deplasărilor din Vatican pentru Liturghia Cinei Domnului în martie 2013, la puține zile după inaugurarea pontificatului său. Cu acea ocazie a mers la centrul de detenție pentru tineri, Casal del Marmo, tot din Roma, unde pentru prima oară a inclus și femei și musulmani între cei a căror picioare le-a spălat. În anul următor a celebrat Liturghia Cinei Domnului la centrul Don Gnocchi pentru peroane cu dizabilități, incluzând din nou femei între cei cărora le-au fost spălate picioarele în amintirea gestului lui Isus de smerenie și de slujire.

În 2015, Papa Francisc a mers la închisoarea Rebibbia pentru această celebrare, în timp ce anul trecut a spălat picioarele refugiaților, inclusiv musulmani, hinduși și ortodocși copți, bărbați și femei, la un centru pentru cei ce au cerut azil, la Castelnuovo di Porto, în nordul Romei.

Exprimaţi-vă opinia