Italia: 22-25 august, Săptămâna liturgică națională, ajunsă la cea de-a 67-a ediție

22/08/2016 11:35
22 august 2016. Cu prilejul Săptămânii liturgice naționale, cu desfășurare în Italia, la Gubbio, între 22 și 25 august, papa Francisc a transmis un mesaj participanților la această întâlnire de studiu și de spiritualitate.

Semnat de cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, în mesajul adresat participanților la Săptămâna liturgică națională, ajunsă la cea de-a 67-a ediție, se exprimă aprecierea pentru tema aleasă – “Liturghia ca loc al milostivirii” – alegere însoțită de intenția explicită de a oferi, în contextul anului jubiliar, o contribuție deosebită la parcursul Bisericii din Italia.

Referindu-se la “Misericordiae Vultus”, bula de instituire a Anului Sfânt al Milostivirii, în mesaj se evidențiază necesitatea ca Isus să se află în centrul celebrărilor liturgice, amintind că prin «efortul de a trăi fiecare eveniment liturgic “cu privirea ațintită la Isus și la chipul său cel milostiv, putem percepe iubirea Preasfintei Treimi” (…) Această iubire este vizibilă și tangibilă în întreaga viață a lui Isus”».

În mesajul adresat de papa Francisc participanților la Săptămâna liturgică națională se evidențiază că darul milostivirii strălucește în mod cu totul deosebit în sacramentul Pocăinței și al Reconcilierii, fiind necesar să ne împăcăm pentru a împăca.

“Milostivirea Tatălui nu poate fi închisă în comportamente intimiste și de auto-consolare, deoarece milostivirea divină se demonstrează puternică în reînnoirea persoanelor și în a le ajuta să le ofere altora experiența vie a aceluiași dar”, se spune în mesajul pontifului, semnat de cardinalul secretar de stat. Sfântul Părinte încredințează lucrările Săptămânii liturgice naționale și așteptările participanților mijlocirii materne a Maicii Domnului, Maica Milostivirii, cu binecuvântarea apostolică pentru organizatori și participanți.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia