Comunicat de presă

 

“MAGIS”: ZILELE IGNAȚIENE ALE TINERETULUI

Cluj, 23-27 iulie 2014

 

Centrul Spiritual Manresa al Iezuiților din Cluj-Napoca este pentru al cincilea an consecutive gazda Zilelor Ignațiene ale Tineretului “MAGIS”. Tema acestor zile de muncă, rugăciune și recreere este “Viața ca Dar” și are ca scop conștientizarea faptului că talentele fiecărui om sunt daruri de primit, de cultivat și de oferit. Aceste cinci zile, la care participă peste o sută de tineri de etnii și confesiuni diferite, sunt organizate de Iezuiții din România alături de colaboratorii lor laici. “Magis” este un cuvânt din latină folosit în spiritualitatea Sfântului Ignațiu de Loyola pentru a exprima idealul unei vieți în care totul este orientat spre mai marea laudă și slujire a lui Dumnezeu.

Sub îndrumarea atentă a voluntarilor, tinerii participă la câte unul din atelierele de canto, dans, capoeira, quilling, sculptură, expresie artistic și teologia trupului, descoperind astfel diversitatea vieții și a darurilor cu care au fost înzestrați de Dumnezeu și continuând să trăiască cu bucurie și generozitate valorile creștine prin intermediul spiritualității ignațiene.

10544417_1449793698638944_3379633538441034223_n

Zilele Ignațiene ale Tineretului vor fi animate prin momente de rugăciune și reflecție personală, celebrare liturgică, cântec, joc, creativitate, seriozitate, împărtășire și multă voie bună.

Aceste zile vor culmina duminică, 27 iulie, prin Festivalul Magis care va avea loc la Foișorul Parcului Central începând cu orele 15:00 și prin Liturghia de mulțumire în cinstea Sfântului Ignațiu de Loyola care va fi celebrată la orele 19:00 la Biserica Piariștilor de pe strada Universității nr. 5. pentru a sărbători Bicentenarul Reînființării Ordinului Iezuit.

 

Persoana de contact:

Pr. ClaudiuMiklos SJ

Mail :miklos.c@iezuiti.ro

Tel. 0754875008

Exprimaţi-vă opinia