Dragă Părinte Nicolas,

Am primit cu multă bucurie scrisoarea plină de amabilitate pe care mi-ați trimis-o, în numele dumneavoastră și al Societății lui Isus, cu prilejul alegerii mele pe Scaunul Sf. Petru; în această scrisoare mă asigurați de rugăciunile voastre pentru mine și pentru slujirea mea apostolică precum și de totala disponibilitate de a continua să slujiți – necondițiat – Biserica și pe Vicarul lui Cristos potrivit învățăturilor Sf. Ignațiu de Loyola.

Vă mulțumesc din suflet pentru acest semn de afecțiune și apropiere, semn pe care mă bucur să vi-l adresez la rândul meu, cerând Domnului să-i lumineze și să-i însoțească pe toți iezuiții, astfel încât rămânând fideli carismei primite și urmând sfinții Ordinului nostru îndrăgit, să devină aluat evanghelic în lumea activităților pastorale şi mai mult decât orice, în mărturia unei vieți dedicate cu totul slujirii Bisericii, Mireasa lui Cristos, căutând neîncetat slava lui Dumnezeu și binele sufletelor.

Cu aceste sentimente, cer tuturor iezuiților să se roage pentru mine și să mă încredințeze ocrotirii Sfintei Fecioare Maria, Maica noastră cerească; în același timp vă ofer din suflet, ca semn al harului abundent al lui Dumnezeu, binecuvântarea apostolică, pe care o acord totodată tuturor colaboratorilor Societății lui Isus în activitățile lor precum și celor care beneficiază de toată lucrarea lor bună, fiind părtași ai spiritualității lor.

Francisc

Vatican, 16 Martie 2013

Exprimaţi-vă opinia