În numele Societății lui Isus, aduc mulțumiri lui Dumnezeu pentru alegerea noului Papă, Cardinalul Jorge Mario Bergoglio, S.J, care deschide Bisericii o cale plină de speranță.

Noi toți iezuiții îl însoțim în rugăciune pe confratele nostrum și-i mulțumim pentru generozitatea cu care a acceptat răspunderea conducerea Bisericii în aceste timpuri de răscruce. Numele de „Francisc” cu care-l vom chema de acum înainte evocă spiritul evanghelic al Sfântului Părinte de apropiere față de săraci, de identificare a sa cu oamenii simpli, precum și angajamentul său în reînnoirea Bisericii. Chiar din primul moment al apariției sale înaintea poporului lui Dumnezeu, a dat mărturie despre simplitatea, smerenia, experiența pastorală și adâncimea sa spirituală.

„Trăsătura caracteristică a Societății noastre este aceea a … însoțirii… a legăturii cu Pontiful Roman printr-un legământ special de iubire și slujire”. (Normele Complementare, Nr. 2, § 2). Astfel, împărtășim bucuria întregii Biserici iar în același timp, dorim să exprimăm disponibilitatea noastră reînnoită de a fi trimiși în via Domnului, potrivit spiritului votului nostrum special de ascultare, care ne unește în chip deosebit cu Sfântul Părinte (Congregația Generală 35, Decretul 1, Nr. 17).

 

P. Adolfo Nicolás S.J.

                                                                                                       Superior General

Exprimaţi-vă opinia