Pagini: 1 2 3

O clasa de elevi adopta o familie saraca (14 fotografii)
9 decembrie 2009

Cinci clase de elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, au colectat alimente, hăinuţe şi jucării care au fost donate unei familii defavorizate selectată de Asociaţia Frères România Campania a urmărit în principal două aspecte. Unul e acela în a face o bucurie micuţilor care nu-şi pot permite jucării de Sf. Nicolaie. Al doilea aspect e acela de a crea solidaritate între copii, un modalitate prin care cei care au, pot ajuta concret un alt copil sau o familie săracă. Un mod de a învăţa că avem nevoie de a fi deschişi spre cei nevoiaşi.

Sf. Nicolaie la Asociatia Freres 2009 (9 fotografii)
4 decembrie 2009

O campanie de strângere de jucării pentru copii proveniţi din familii defavorizate din judeţul Satu Mare organizat de Asociaţia Frères România. Au participat la această campanie Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, Grup Şcolar Economic „Gheorghe Dragoş” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Satu Mare. Jucăriile împreună cu dulciurile oferite de asociaţie au fost dăruite vineri 4 decembrie 2009 la 50 de copii. Serbarea a fost organizată la sediul Asociaţiei. Un grup de 12 elevi de la Colegiul National Mihai Eminescu au prezentat un mic program artistic. Campania a urmărit în principal două aspecte. Unul e acela în a face o bucurie micuţilor care nu-şi pot permite jucării de Sf. Nicolaie. Al doilea aspect e acela de a crea solidaritate între copii, un modalitate prin care cei care au, pot ajuta concret un alt copil sau o familie săracă. Un mod de a învăţa că avem nevoie de a fi deschişi spre cei nevoiaşi.

Curs de Fotografie Digitala la Cluj (1 fotografii)
21 noiembrie 2009

Fr. Francisc Horjinec a organizat la Centrul Manresa al iezuitilor din Cluj un curs de fotografie digitala la care au participat 20 de tineri si adulti. Noutatea cursului e aceea ca a fost intensiv ocupand doar un sfarsit de saptamana.

Deschiderea Casei Cornelica - Madaras (11 fotografii)
18 noiembrie 2009

Casa Cornelica a fost adaptata pentru sprijinirea fetelor cu un uşor retard mintal care provin din case de tip familial sau centre de plasament din judeţ. O problemă delicată e oferirea de sprijin fetelor care provin din Case de tip familial sau alte centre de plasament din judeţ care prezintă un uşor retard mintal. Proiectul îşi propune dezvoltarea personală a fetelor implicate prin creare unei atmosfere familiale, înfiinţarea unui atelier protejat, programe educative, urmărirea evoluţiei medicale si pregătirea pentru o posibila viata independentă. In prezent avem cinci fete implicate in acest proiect.

Dezvelire placa comemorativa Martin Culen (7 fotografii)
13 noiembrie 2009

Pr. Martin Culen SJ e un iezuit slovac care a militat pentru introducerea limbii romane in invatamant in Satu Mare

Voluntari belgieni la Freres (2 fotografii)
13 octombrie 2009

Tabara ministrantilor Ardud Vii (45 fotografii)
4 august 2009

03 - 07 august 2009 Tabara a fost organizata pentru ministrantii din parohiile de limba romana din Dieceza de Satu Mare. Au participat 55 de tineri si copii care au petrecut clipe frumoase in compania jocului, a rugaciunii si a cursurilor pentru ministranti. Moderatorul taberei a fost Fr. Francisc Horjinec Sj.

Intalnirea Nationala a Tineretului Catolic (42 fotografii)
23 iulie 2009

22 - 26 iulie 2009 Societatea lui Isus (iezuitii) au fost o prezenta activa in cadrul INTC Baia Mare. Un loc in care tineretul catolic s-a intalnit pentru rugaciune, muzica si impartasirea experientei.

Terapie Ecvestra (11 fotografii)
14 iulie 2009

iunie - iulie 2009 Un numar de sase copii au paticipat la terapia ecvestra organizata de Asociatia Freres Romania la o mica ferma in Padurea Noroieni langa satu mare.

Tabara copii Socond (24 fotografii)
6 iulie 2009

06 - 10 iulie 2009 Tabara de copii si tineri de la Socond a fost organizata pentru parohiile de limba romana din dieceza de Satu Mare. Moderatorii taberei au fost: Fr. Francisc, Sr. Emanuela, Sr. Nela Ciobanu. Au participat 50 de tineri dintoata dieceza.