Arhiva noutăţilor comunităţii din Resurse

S-a întâmplat pe… 16 februarie

Publicatla 16 February 2019
thomas betagh

1811/ A murit la Dublin Thomas Betagh, ultimul supraviețuitor dintre iezuiții irlandezi dinaintea suprimării ordinului iezuit. După 1773, el a deschis o școală de latină la Dublin, slujind în același timp în biserica St. Michael din oraș.

S-a întâmplat pe… 15 februarie

Publicatla 15 February 2019

Sf. Claudiu La Colombière , + 1682 1775/ Cardinalul Braschi a fost ales Papa Pius al VI-lea. Fost elev al Societății lui Isus, a dorit să-i elibereze pe Părintele General Ricci și pe asistenții acestuia din închisoarea Castelulului San Angelo, însă Carol al III-lea al Spaniei a insistat să continue detenția.

15 februarie - SF Claudiu de la Colombiere

Făclii și călăuze din Societatea lui Isus Sfântul Claudiu La Colombière, preot   Comemorează: Sfântul Claudiu La Colombière s-a născut în castelul Saint-Symphorein d’Ozon în Franța în data de 2 februarie, anul 1641. Genial în domeniul studiilor, intră în Societatea lui Isus la 18 ani, în noviciatul din Avignon. La 25 de ani pleacă la […]

S-a întâmplat pe… 14 februarie

Publicatla 14 February 2019
montrouge

1831/ Noviciatul francez din Montrouge lângă Paris a fost vandalizat de revoluționari, cei din urmă fiind convinși că novicii ar fi pregătit cucerirea Franței de către Societatea lui Isus.

sfvalentin

Căsătorii de probă, căsătorii în tramvai, în metrou, în parc sau în şcoli; dezmăţ public; imoralitate; declaraţii de dragoste; programe speciale la tv. şi radio; felicitări; concursuri; premii; ziua îndrăgostiţilor, alegerea unui partener… La toate acestea se reduce sărbătoarea sfântului Valentin din ziua de 14 februarie. Cât de creştine sunt obiceiurile care an de an […]