Arhiva noutăţilor comunităţii din Resurse

S-a întâmplat pe… 18 august

Publicatla 18 august 2018
hurtado

Sf. Alberto Hurtado Cruchaga 1952/ A murit Alberto Hurtado, scriitor, îndrumător spiritual și întemeietor al mișcării  „El Hogar de Christo,” (Căminul lui Cristos), destinate ajutorării celor fără adăpost din Chile.

Papa la audiența generală 01.08.2018, Vatican (Catholica) – Când o persoană pune un obiect sau o filosofie înaintea lui Dumnezeu, nu doar distruge fericirea ci și îngreunează capacitatea experimentării iubirii adevărate, a spus Papa Francisc miercuri. „Alipirea de un obiect sau de o idee ne face orbi față de iubire”, a spus el pe 1 […]

po-favre

Făclii și călăuze din Societatea lui Isus Sfântul Petru Favre, preot, primul tovarăş al Sf. Ignaţiu, co-fondatorul Societăţii lui Isus   Comemorează: Petru Favre s-a născut în 13 aprilie 1506, la Villaret, Munţii Savoia. Era un copil cu un farmec aparte, atrăgea foarte uşor lumea la el, predicând încă de la vârsta de 7 ani. […]

S-a întâmplat pe… 2 august

Publicatla 2 august 2018
favre

Sfântul Petru Faber 1981/ Carlos Perez Alonso, capelan într-un spital militar din  Guatemala, a dispărut și se presupune că a fost omorât în timpul reprimărilor antireligioase.

S-a întâmplat pe… 1 august

Publicatla 1 august 2018
edmund campion

1569/ Edmund Campion, convins că anglicanismul era o eroare, a părăsit Universitatea din Oxford precum și toate perspectivele unei cariere academice strălucite.