Arhiva noutăţilor comunităţii din București

Rugăciunea Angelus 14.07.2019, Vatican (Catholica) – Isus alege un străin, poate unul fără credință, pentru a arăta cum trebuie acționat cu milostivire, a spus Papa Francisc astăzi, la întâlnirea cu credincioșii veniți pentru rugăciunea „Îngerul Domnului” în Piața San Pietro. Redăm alocuțiunea papală după traducerea făcută de pr. Mihai Pătrașcu și publicată pe InfoSapientia.ro. Iubiți frați […]

S-a întâmplat pe… 16 iulie

Publicatla 16 July 2019
gregoryxiii

1576/ Papa Grigore al XIII-lea, prin Constituția “Quaecumque sacrarum religionum” i-a scutit pe membrii Societății lui Isus să participe la procesiunile publice.

14 iul. 2019 | Ştiri, Video Predica Pr. Marius Taloș SJ la hramul bisericii „Sf. Fecioară Maria de pe Muntele Carmel” – sanctuar marian diecezan -, a Mănăstirii Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov). Celebrarea a fost prezidată duminică, 14 iulie 2019, de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

 12 Iulie 2019 În perioada 1-12 iulie a.c., s-au desfășurat cursurile de formare permanentă a clerului din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș. Cursurile au fost găzduite de către comunitatea surorilor Maicii Domnului din Sighetu Marmației și s-au desfășurat în două serii, la fel ca anul trecut. Astfel, în prima serie au participat cincizeci de preoți, iar […]

S-a întâmplat pe… 15 iulie

Publicatla 15 July 2019
acevedo

1560/ Martiriul lui Ignacio Azevedo alaturi de alti 39 insotitori linga Palma, una din insulele Canare. Ei fusesera capturati de pirati calvinisti in timp ce navigau inspre Brazilia ca misionari.