Arhiva noutăţilor comunităţii din București

S-a întâmplat pe… 27 februarie

Publicatla 27 February 2021
claudio acquaviva

1585/ Părintele General Acquaviva a scris o scrisoare prin care interzicea cu strictețe amestecul iezuiților în politică după ce Claude Mathieu, împreună cu Liga  Sfânta Uniune Franceză, a încercat să-l împiedice pe regele protestant Henric al Navarrei, să acceadă la tron.

Un drum de eliberare la şcoala lui Ignaţiu de Gian Giacomo Rotelli Referindu-ne la Exerciţiile spirituale ale Sfântului Ignaţiu de Loyola (deci nu la alte itinerare de rugăciune cărora le este dat acelaşi nume şi despre care nu vorbim) se poate spune că ele constituie sinteza unei experienţe spirituale specifice, pe care fondatorul Societăţii lui Isus o […]

S-a întâmplat pe… 26 februarie

Publicatla 26 February 2021

1611/ A murit la Ferrara Antonio Possevino, un iezuit italian trimis de către Papa Grigore al XIII-lea ca ambasador în Suedia, Rusia, Polonia și Germania. A fondat colegii și seminarii în Cracovia, Olmutz, Praga, Braunsberg, Vilnius și Cluj. Tot el este autorul a 24 cărți.

24.02.2021, Steubenville (Catholica) – „Unde găsim Liturghia în Biblie? Care este relația dintre cele două? În zece lecții atent lucrate vizual, Parusia: Biblia și Liturghia răspunde la aceste întrebări și nu numai. Centrul Sf. Paul vă invită să descoperiți de ce liturgia este o temă majoră care traversează întreaga Biblie, de la Geneză până la Cartea Apocalipsei. Nu […]

S-a întâmplat pe… 25 februarie

Publicatla 25 February 2021
Borgia

1571/ Francisc Borgia a fost trimis de către Papa Pius al V-lea împreună cu Cardinalul Alessandrino în Spania și Franța ca să-i convingă pe suveranii acestor țări de formarea unei alianțe împotriva turcilor.