Arhiva noutăţilor comunităţii din București

Rugăciunea Angelus 20.09.2020, Vatican (Catholica) – „Este mai bine cu o Biserică accidentată, pentru a ieși, pentru a vesti evanghelia, decât o Biserică bolnavă de închidere”, a spus Papa Francisc astăzi, reluând o idee formulată și cu alte ocazii. Prilejul reiterării a fost pericopa evanghelică de astăzi din ritul latin, care arată „stilul” lui Dumnezeu: mereu […]

S-a întâmplat pe… 20 septembrie

Publicatla 20 September 2020
Noviciatul

1565/ Sub conducerea Părintelui General Francisc Borgia, s-a deschis la Sant’Andrea in Quirinale din Roma primul noviciat separat de colegii sau de casele iezuiților formați. 

S-a întâmplat pe… 19 septembrie

Publicatla 19 September 2020
Ign-Paris

1534/ În această perioadă sf. Ignațiu a dat Exercițiile Spirituale sf. Francisc Xaveriu, pe când amândoi erau studenți la Universitatea din Paris.

Papa Francisc 17.09.2020, Vatican (Catholica) – Papa Francisc le-a mulțumit preoților bolnavi și vârstnici pentru mărturia lor tăcută despre Evanghelie. A făcut-o prin intermediul unui mesaj difuzat joi, în care a subliniat valoarea sfințitoare a fragilității și suferinței. „În special vouă, dragi confrați, care experimentați bătrânețea sau ceasul amar al bolii, simt nevoia să vă mulțumesc. […]

S-a întâmplat pe… 18 septembrie

Publicatla 18 September 2020
Ribadeneira

1540/ Pedro Ribadeneira, în vârstă de paisprezece ani, a fost admis în Societatea lui Isus la Roma, cu nouă zile înaintea primirii confirmării oficiale.