„Biserica nu trebuie să obosească niciodată în a fi avocatul vieții și nu trebuie să renunțe la a proclama că viața umană trebuie protejată necondiționat ”.

RV 21 Ian 2016 Papa Francisc salută cordial participanții la Marșul pentru Viață, care va avea loc duminică, 22 ianuarie 2017, la Paris. Într-un mesaj semnat de nunțiul apostolic în Franța, monseniorul Luigi Ventura, Sfântul Părinte reamintește că „Biserica nu trebuie să obosească niciodată în a fi avocatul vieții și nu trebuie să renunțe la a proclama faptul că viața umană trebuie protejată necondiționat din momentul conceperii și până la moartea naturală”.

Pontiful Roman le-a spus episcopilor francezi, la vizita „ad Limina” din noiembrie 2015, că în acest domeniu „nu putem face compromisuri, fără a deveni și noi înșine vinovați de cultura debarasării, din păcate larg răspândită”. Cu aceeași ocazie, episcopul Romei a subliniat că „pe cât de mari sunt rănile pe care societatea noastră trebuie să le sufere din cauza debarasării de cei mai slabi și lipsiți de apărare, la final toți vom suporta consecințele dureroase”.

Dincolo de manifestarea legitimă pentru apărarea vieții umane, papa Francisc încurajează participanții la Marșul pentru Viață „să lucreze în mod neobosit pentru construirea unei civilizații a iubirii și a vieții”.

La ora actuală, în Franța, parlamentul se pregătește să lanseze o lege care țintește să pedepsească site-urile pro-life ce propun femeilor soluții alternative avortului. Asupra acestei măsuri și-au exprimat perplexitatea sau opoziția inclusiv mai multe publicații laice. În Franța site-urile statale propun doar avortul femeilor care doresc să se intereseze despre acest subiect. Nu vorbesc niciodată despre copil și nici măcar de embrion sau fetus, ci doar în mod general despre „conținutul” sarcinii. Site-urile pentru viață s-au ocupat de această carență informativă adresându-se femeilor care se află în fața fricii unei decizii dramatice și ar dori să știe mai multe.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia