https://www.iezuiti.ro/wp-content/uploads/2015/02/AR2.png

 

Apostolatul Rugăciunii

decembrie 2016

https://www.iezuiti.ro/wp-content/uploads/2015/12/logo-ul-milostivirii32.jpg

LA ÎNCHEIEREA JUBILEULUI EXTRAORDINAR AL MILOSTIVIRII

În lumina Jubileului persoanelor excluse social am intuit că un semn concret al acestui An Sfânt extraordinar va fi celebrarea în Biserica universală, în Duminica a XXIII-a a Timpului de peste an, a Zilei mondiale a săracilor. Va fi cea mai demnă pregătire pentru solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos Regele Universului, care s-a identificat cu cei mici și săraci și care va judeca după faptele noastre de caritate. Asupra noastră vor rămâne mereu ochii milostivi ai Maicii Domnului. Mama Milostivirii ne adună pe toți sub paza acoperământului său. Să ne încredem în ajutorul ei matern și să urmăm îndemnul ei vivace de a-l privi pe Isus, chipul luminos al milostivirii lui Dumnezeu.

 – Papa Francisc în Misericordia et misera

 

Rugăciunea oferirii zilei

Preasfântă Inimă a lui Isus, eu îți ofer
prin mijlocirea Inimii Neprihănite a Mariei,
Mama Bisericii, în unire cu jertfa euharistică,
rugăciunile și munca, bucuriile și suferințele acestei zile:
pentru iertarea păcatelor, pentru mântuirea tuturor oamenilor,
prin harul Spiritului Sfânt, spre slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin.

Intențiile de rugăciune ale Sfântului Părinte Papa Francisc
și ale episcopilor pentru luna decembrie

Intenţia universală:

Pentru ca în orice parte a lumii să fie eliminată plaga copiilor soldat.

Child-SoldierNumai în anul 2015 au fost recrutați 250 de mii de băieți în armate. Situația este cu atât mai gravă în Yemen, Sudanul de sud și Republica Central Africană. Dacă fug de moarte, acești micuți rupți de familiile și satele lor trec prin traume care le condiționează restul vieții.

Mă gândesc cu spaimă la acei copii, tineri, constrânși să intre în poliții și să ucidă. Încurajez Episcopii să le ofere orice ajutor posibil acestor tineri, în special prin crearea de spații de formare umane, spirituale, profesionale cu căi de maturizare în valorile evanghelice; să lucreze fără oprire pentru a aduce o pace justă și de durată, printr-o mișcare pastorală de dialog și reconciliere în diversele sectoare ale societății.

– Papa Francisc către Episcopii din Congo

Pentru evanghelizare  

Pentru ca popoarele europene să redescopere frumusețea, bunătatea și adevărul Evangheliei, care dau bucurie și speranță vieții.

uguaglianzaBucuria evangheliei umple inima şi viaţa celor care se întâlnesc cu Isus. Cei care se lasă mântuiţi de el sunt eliberaţi de păcat, de tristeţe, de golul interior, de izolare. Cu Isus Cristos mereu se naşte şi se renaşte bucuria… . Îl invit pe fiecare creştin, în orice loc şi situaţie s-ar afla, chiar astăzi, să reînnoiască întâlnirea sa personală cu Isus Cristos sau, cel puţin, să ia hotărârea de a se lăsa întâlnit de el, de a-l căuta în fiecare zi fără încetare.

– Papa Francisc în Evangelii gaudium

 

Din partea episcopilor

Pentru ca în teritoriile invadate de criminalitate organizată, familia și societatea civilă să reușească să-i sustragă pe tineri din tentacolele mafiei.

20081118-PONTEDERA (PISA)-CRO- GIOVANI:SOLI,IMPAURITI CERCANO TECNOLOGIE E SBALLO.EMERGENZA BULLISMO, NE SAREBBE VITTIMA UNO SU QUATTRO. Tre ragazzi fotografati questa sera a Pontedera.ANSA/FRANCO SILVI

 Biserica denunță fără remușcare incompatibilitatea între mafie și Evanghelie, încurajând operele de educație la bine, împotriva oricărei forme de nedreptate și corupție, susține pe cel care nu are curaj ți inteligență lărgind acțiunea proprie asupra problemelor de degradare socială, a luptei criminalității organizate, până la recuperarea diverselor forme de dependență, invintându-i pe toți să lucreze pentru o societate mai dreaptă, mai umană, după spiritul Evangheliei lui Isus Cristos.

– Coferința Episcopală din Italia

Exprimaţi-vă opinia